”Mycket av det jag gör handlar om kärlek. Kärlek till livet och naturen, till mig själv och andra. Det är mitt sätt att berätta!”

Sinikka har målat i hela sitt liv och hade tidigt drömmar om konstskola, men livet valde en annan väg. Dock har färger och penslar varit en mycket god vän under hela resan. Sin ateljé på andra våningen i Bofors stationshus har Sinikka haft sedan 2010, och där kom möjligheten att utveckla de stora oljemålningarna - ute i naturen och i hemmet väljer hon gärna akvarell. Tecknar gör hon när hon vill ge sig själv en kamp – att göra en bild levande i svartvitt är en utmaning, menar Sinikka.

Genom åren har Sinikka tagit flera olika helgkurser, kortkurser och än idag fortsätter hon utveckla måleriet på Örebro konstskola. Hon målar för att göra sig själv lycklig, hon berättar historier med hjälp av färg för att få andra att må bra, men också för att få dem att tänka efter. Att kliva in i Sinikkas ateljé, eller hennes egen ”lekstuga” som hon kallar den med bus i blicken, är att kliva in i en färgsprakande värme som inte går att se eller känna sig trött på.

”Jag älskar det jag gör, och jag älskar när andra älskar det jag gör.” säger hon med ett leende.