Bofors stationsområde

Information om Bofors stationsområdet

Mingelkväll på Bofors stationsområde!

Få platser bär på så mycket historia och så stora möjligheter att bli en naturlig plats att mötas som Bofors Stationsområde. Välkommen att mingla och se på olika förslag på platsens framtid!

Under dagen kommer en workshop att pågå för att ta fram idéer kring platsens framtid. Resultatet kommer att finnas för allmän beskådan från kl.17:00. Kan hända har just DU en idé utifrån utfallet eller så har du en helt ny tanke som saknas. Kom och mingla samtidigt som du tar del av idéerna och/eller bidrar med dina egna!

Vi hoppas att du har möjlighet att mingla och bolla idéer om hur Bofors stationsområde kan vara ett centrum för möten och händelser, nu och i framtiden.

Ta gärna med en vän!

Motorweteranerna – invigning med veteranbilsutställning!

I dag inviger vi nya klubblokalen i Korpkullen med fordonsutställning, kaffeservering, hamburgare, korv, tipspromenad för barn och vuxna mm. Kom i gammelfordon!

Kultur- och föreningskalaset

Den 25 maj är det dags för Kultur- och föreningskalaset – ett kalas för hela familjen!

Medarrangör Arrangemanget är ett ”knytkalas” där vi bjuder in er som aktörer att delta och därmed bli medarrangör.

Alla som medverkar bidrar med sitt inslag till kalaset. Vi hoppas därför att ni välkomnar besökarna lite extra till ert ”bord” genom exempelvis: prova-på-aktiviteter, prov-smak, försäljning, information, musik, uppvisningar eller annat som kan locka besökare till just till er. Se detta som ett tillfälle att sprida ert budskap, genom att knyta kontakter eller rekrytera nya medlemmar till er förening.

Karlskoga kommun och Möckelnföreningarna har samordningsansvaret för Kultur- och föreningskalaset men varje medverkande aktör står som ansvarig för sin del.

Näset och Bofors

Kalaset arrangeras vid Näset kl 10-14 och Bofors stationsområde kl 11-15.

Näset ligger naturskönt vid Möckelns strand med stora gröna ytor perfekt för sig som

vill ha lite större svängrum med prova-på-aktiviteter.

Bofors stationsområde är ett kulturområde med en park, aretarmuséet Gråbo, två stationshus och ett café. Tillgången till lokaler under tak är begränsade men det finns gott om utrymme i parken.

Anmälan

Vi hoppas att er förening/verksamhet/organisation vill vara med under denna dag och det är nu dags att börja anmäla sig. Anmälan sker senast 28 april på: http://www.mockelnforeningarna.se/kulturochforeningskalaset/anmalan

Kontakt Näset: Marina Sjödahl, 0586 – 614 20, marina.a.sjodahl@karlskoga.se Bofors stationsområdet: Kristin Nellebo, 070-370 04 11, kristin.nellebo@mockelnforeningarna.net

NKJK öppnar sin verksamhet för säsongen

NKJK – Nora Karlskoga Järnvägsklubb är en ideell förening som har sin verksamhet vid Bofors station.

Föreningen arbetar för att levandegöra järnvägshistoria och bevara miljön runt Bofors station. Föreningen har vissa skötselåtangande i området och samverkar med övriga aktörer i olika arrangemang i området. Föreningen anordnar även utsällningar i väntsalen i stationshuset.

Föreningens medlemmar (de som har tid) träffas varje tisdag morgon i stationshuset och har medlemsmöten ungefär en gång per månad. Föreningen anordnar även medlemsaktiviteter av olika slag.

 

Föreningen bildades på 90-talet, då som en dotterförening till NBVJ, Nora Bergslags Veteran-järnväg. Då drevs till viss del även järnvägstrafik, under NBVJ’s flagg.

Föreningen var vilande under några år men återstartades 2008 och är nu helt fristående från NBVJ. Föreningen anordnar ingen järnvägstrafik, äger och sköter varken fordon eller bana utan allt sådant ligger på NBVJ.

Flertalet medlemmar är dock medlemmar även i NBVJ så om det någon gång pratas om veteranjärnvägstrafik är det med NBVJ-hatten på.

 

Välkommen att ta del av verksamheten och historien!

Moppe rally

Mopperally med start vid Bofors station

3 augusti 2019

Start på Bofors station – mer info kommer!

Tjejsvängen

Tjejsvängen- Damernas eget rally

17 augusti 2019

Mer info kommer!

Storloppis på Bofors stationsområde!

Kom & Fynda, Du kanske hittar en skatt!

24 augusti 2019

Plats bokas på tel 0705688815, Anders Nygren.

Vid regn är loppisen inomhus

Konst runt Möckeln

Under det breda evenemanget Konst runt Möckeln som anordnas 27-29 september öppnar konstnärerna på Bofors Stationsområde upp sina ateljéer för allmänheten. Även Arbetarmuséet Gråbo håller extraöppet med gästutställare.

Varmt välkommen att kika in på alla vackra och spännande alster!

Adventsöppet

Mer info senare