Marie och Christina trivs i det anrika gamla stationshuset. I lokalen som bland annat tidigare varit väntsal har Marie huserat sedan 2007. De har delat på ateljén sedan 2010, men målar så olika tider på dygnet att de sällan är på plats samtidigt.

Marie Hellsing

Marie har alltid haft ett stort intresse för att uttrycka sig skapande. Hon arbetar i många olika tekniker och uttrycksformer till exempel grafik, måleri i akvarell, olja och akryl. Med åren har akvarellmåleriet tagit överhand. Enkelheten och spänningen i att behärska tekniken, pigment och materiel ger henne stora utmaningar och driver hennes måleri framåt. I de flesta konstverk är naturen den främsta inspirationskällan. Även dagliga upplevelser kan inspirera och ge tankar och idéer som sedan formas av penseldragen. Läs mer om Maries bakgrund och måleri på mariehellsing.se.

Christina Holm

Christinas målningar är målade i akvarell. Tavlorna manar din fantasi att hitta ett motiv eller en känsla. När Christina började måla för över 20 år sedan var det mindre abstrakt och mer avbildning av olika motiv. “Det abstrakta är mer spännande, man vet aldrig vad det blir” ler Christina. Det som inspirerar Christina kan vara nästan vad som helst, allt från ett tidningsurklipp till grannens äppelträd. På frågan om Christina har en tanke på vilket motiv det ska bli när tavlan är klar svarar hon: “Det är betraktaren som ska skapa sin egen bild”

Marie och Christina tar gärna emot besök i sin ateljé men hör av dig för att säkerställa att de finns på plats. Marie: ateljegamlastation@live.se och Christina holmc@hotmail.com